Psicologia i formació
Vellesa

Actualment vivim més anys que mai. Però aquest augment constatat en la quantitat de vida no sempre es correspon amb la seva qualitat.
La nostra tasca i objectiu és col·laborar en l’assoliment d’aquestes circumstàncies a garantir. Aquesta tasca cobra importància en el context de vulnerabilitat en el que viuen les persones grans. Les pèrdues característiques i inevitables d’aquesta etapa de la vida en són les principals causants. Pèrdues de salut, de persones importants, d’estatus social i/o familiar, etc, que aboquen a la persona a crisis que demanden una adaptació a les noves circumstàncies.

  • Acompanyem a aquesta adaptació, tan necessària com difícil en persones amb un estil de vida resistent al canvi.

  • Assessorem també a familiars per a facilitar-los, també a ells, aquesta adaptació, i sobretot perquè ells la hi facilitin al seus familiars vells.

  • Treballem amb les capacitats de les persones grans, per a frenar el seu deteriorament i potenciar el paper adaptatiu que aquestes capacitats han de proporcionar-los.
En definitiva, tenim un doble objectiu:
  • Prevenir en situacions de vulnerabilitat. La depressió afecta molt més a la vellesa que a qualsevol altra etapa de la vida. També totes les hipòtesis apunten a que la demència pot ser disparada en situacions d’especial estrès, que de no donar-se, podrien retardar o fins i tot evitar la seva aparició. Ho fem mitjançant psicoteràpia individual, de parella i/o familiar, contenció emocional, estimulació de funcions cognitives com memòria, concentració, etc.

  • Primera avaluació (screening), derivació als professionals de referència, si correspon, (neuròleg, psiquiatra, etc) i tractament coordinat de la malaltia, o d’aspectes de la mateixa (depressió, demència, etc.)