PEHUÉN al Master en Mediació de la UB

Participació de Jose Fernández al màster de mediació de la UB

PEHUÉN al màster en mediació de la UB. Demà, Jose Fernández participarà a la jornada de la Mediació en Conflictes, organitzada pel Màster en Mediació de la UB. Més informació.

A principis de maig del 2020 hi ha 500.000 casos pendents de resolució judicial als jutjats d’Espanya. Ho recordava Mercè Caso, jutgessa degana dels jutjats de Barcelona, en una entrevista a la ràdio. Afirmava la magistrada que la justícia, si es demora, no és justícia, alhora que reconeixia que amb un coll d’ampolla de sentències pendents com les que hi ha actualment és impossible que no es demori. Caso és una ferma defensora de la mediació, la qual podria evitar el col·lapse dels jutjats de ser elegida com a forma de resolució de problemes per part de les parts en conflicte. La principal característica de la mediació és que les parts no deleguen la solució en un tercer del seu conflicte, sinó que són elles les encarregades de trobar-la. Al capdavall és el seu conflicte, i res més lògic que siguin elles les que el resolguin. La intervenció del mediador es limita a afavorir el diàleg, aquell que està truncat o és tòxic com a conseqüència del conflicte, perquè una vegada restablert les parts es puguin entendre mínimament fins a assolir un acord. La responsabilitat d’assolir-ho recau exclusivament sobre elles.

Totes les opcions per afavorir la Mediació són necessàries, i la formació n’és una. Mitjançant la presència de Jose Fernández, de PEHUÉN al màster en mediació de la UB, intentarem contribuir a la millora d’aquesta situació amb el nostre granet de sorra. Fernández assistirà en representació del Col·legi Oficial de la Psicologia de Catalunya. És important que la mediació, d’aquesta manera, pugui ser contemplada com l’opció preferent des de les primeres fases del conflicte, en comptes de ser una opció marginal, com és el cas encara a l’actualitat.

Jose Fernández, psicòleg a Igualada i Manresa